Ser(k)owa zupa Marcina

Nigdy nie zabierajcie obecnego chłopaka na obiad do poprzedniego chłopaka.

Potrzebne:
rosół drobiowo-wołowy w kostkach (jeśli macie domowy rosół, tym lepiej dla Was)
dwie kostki topionego serka
szczypiorek
grzanki (bułkę lub chleb bez skórki kroimy w kostkę i suszymy w piekarniku).

Przygotowanie: 15 minut.

Rosół przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Można dać więcej wody, żeby nie był taki słony. Stawiamy na malutkim ogniu i rozpuszczamy w nim serki. Rozpuszczanie jest upierdliwe i polega na staniu nad garem i mieszaniu; i tak się nie uda rozpuścić całkowicie, ale to nic nie szkodzi. Następnie wlewamy zupę do miseczek, posypujemy szczypiorkiem, grzankami i podajemy. Bardzo proste i dobre :)

3 Responses to “Ser(k)owa zupa Marcina”

  1. Natalia Says:

    rozpuścić serek doszczętnie się da: należy pod koniec gotowania energicznie pomachać widelcem w garnku ;)

  2. Luca Says:

    @Natalia: dzięki :) następnym razem tak uczynię.

  3. Potrawy z ziemniaków Says:

    Zupa z serków topionych. Super sposób jak jesteś na biwaku. Sprawdzone wiele razy!

Leave a Reply